Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.02.2010 16:20 - Китайската Нова година
Автор: kalin8 Категория: Изкуство   
Прочетен: 2618 Коментари: 22 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ако щете - вярвайте
Кадифена лапа или желязна хватка 14.02.2010 10:37   Настъпи китайската Нова година и Белият Тигър влезе във владение  
image

Снимка: БГНЕС

С второто новолуние за 2010 настъпи китайската Нова година. А с нея гордо влезе във владение и нейният покровител по Източния календар – Металният (Белият) Тигър.

Сред дванайсетте знака на Китайския календар Тигърът се слави с най-суров нрав и голямо непокорство. Смята се, че в неговата година се раждат уверени в себе си и силни по дух хора, готови на риск. Те не обичат да се подчиняват и страстно желаят да царстват над другите, тоест да командват.

Талисманът на Металния Тигър е среброто, така че можете да подарявате на близките си изделия от благородния метал, проявявайки по този начин „тигърска” загриженост.

Тигърът е символ на кураж, сила и емоционалност. Той е своенравно животно, безспорен лидер, но същевременно предан на семейството си. Тези качества ще сложат отпечатък на 2010 г., което при мнозина ще се проявява в емоционални изблици, полети и приземявания в различни сфери.

Металният Тигър ще остане във владение до 2.02.2011 г. Китайската традиция гласи, че неговата година е добра за всякакви начинания, независимо дали става въпрос за начало на бизнес, или за създаване на семейство. Всякакви кардинални промени имат шансове за успех.

Тигърът обича смелите, рискуващите и целеустремените. Затова тези, които воюват за своето място под Слънцето, ще имат успех. Но дори и тези, които ще кретат някъде на опашката на промените през 2010, така или иначе ще закалят своя характер.

Стеснителността и скромността няма да са качествата, които ще бъдат ваши съюзници по пътя към победите – действайте като тигър! Поставяйте си задачи, стремете се към тях, без да се колебаете и без да се бавите, забравете нерешителността и неувереността. Тези, които в предишните години упорито са се трудили и вече са загубили надежда за промяна, ще дочакат своя звезден час.

А сега да надникнем по-конкретно каква ще е 2010 за 12-те знака по Източния календар. И понеже все пак тук командва Тигърът, нека му отдадем дължимото и да започнем с него.


Каква ще е Годината на Тигъра за ТИГЪРА?
(под знака на Тигъра са родените през 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010)

Преломни за Тигрите са били 2009 – на Бика, и 2008 година – на Мишката, в които са преживели важни събития – смяна на работа, сключване на брак, раждане на дете, преместване на ново място... Но това не означава, че през 2010 Тигрите може да подвият мощни лапи и спокойно да наблюдават ставащото около тях. Изобщо даже.

2010 може да е за тях начало на нови мащабни проекти и велики дела! Тъй като 2010 не е просто Година на Тигъра, а на Металния Тигър (стихия покровител – метал), то хватката на Тигъра ще бъде желязна, но завоалирана в нежната, кадифена ръкавица на дипломацията.

Да, ще им върви на Тигрите, но и трудът им трябва да бъде положен с удоволствие. Ще имат своето място и болезнените промени, но пък китайците твърдят, че без болка работата не става, а за проявеното търпение Тигрите ще бъдат възнаградени достойно.

Тигрите могат с успех да започнат всякакви дела, да пуснат в ход най-мащабните и най-сложни проекти. Но трябва да работят, да работят и пак да работят – щастието ще дойде само при упоритите и настойчивите. Губещи през 2010 ще бъдат тези, които по природа не са амбициозни, които са лениви и които са свикнали да вземат, но не и да дават.


ПЛЪХ
(1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008)

За Плъха Годината на Тигъра ще е забележителна. Всичко ще се развива възможно най-добре, а Плъхът ще бъде защитен от неприятности като от вълшебен амулет. Тигърът ще го покровителства и всячески ще го защитава, като помага да се придвижват проектите му. Сега Плъхът трябва да осъзнае постигнатото и да осмисли пътя, по който ще се движи по-нататък. Той трябва да намери време и за почивка, и за продуктивен труд.

Годината на Тигъра е подходяща за околосветско пътешествия из най-интересните ъгълчета на света, за преместване от един град в друг, а дори в друга страна. През 2010 Плъховете трябва да съберат морални и физически сили преди Годината на Заека (2011) – напред ги чакат велики дела, а сега е време да отдъхнат, да видят красотата на природата и да се наслаждават на единство с любимите и скъпите си хора.

За особено трудолюбивите Плъхове 2010 ще е година на излизане на ново ниво на развитие. Възможни са големи подаръци, но ако те са допуснали в миналото някои неблаготворни постъпки, то може да им се наложи да се разплащат.


БИК (ВОЛ)
(1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009)

За Бика 2010 ще е нееднозначна. В Годината на Тигъра Бикът ще изпитва най-различни чувства и емоции по какви ли не поводи, които ще бъдат изпитание за въздържаната и търпеливата му природа. Тигърът ще подложи на изпитание търпението на Бика, ще го провокира, ще го ядосва, омаломощава, но и ще го радва. Изобщо, на Бика му предстои фонтан от емоции и събития.

Основната препоръка за Бика през 2010 е да забрави своя консерватизъм и да рискува, да изисква повече, да не се бои от сблъсък с превъзхождащите го сили на противника – само така ще може да спечели. Бездействието ще е равнозначно на поражение, а после няма да му бъде така лесно да възстанови справедливостта.

„Всичко или нищо – дойдох, видях, победих” – ето как трябва да живее тази година Бикът. Така го очаква година, пълна със страсти, промени и борба за власт. Няма да му е лесно, но след „черната серия” винаги идва бяла – ако Бикът не забравя да се отърси от своята леност и рискува в критични ситуации, то ще запомни 2010 като положителен период. Период на придобиване на труден, но необходим опит.


ЗАЕК
(1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999)

2010 за Заека ще е година от „средна хубост”, но по-скоро добра, отколкото лоша. Желателно е Заекът да се съсредоточи максимално върху семейството и близките си, без да започва нови глобални проекти. Съветът за него е да не понася върху плещите си непосилно бреме и да не дава неизпълними обещания; да разчита предимно на собствените си сили и да избягва екстремните ситуации, каквито в Годината на Тигъра със сигурност ще има.

Докато се увлича по флиртове, Заекът не трябва да забравя за семейството си и за собствената си репутация на добросъвестен гражданин, иначе скандалите и разривите са му в кърпа вързани.

Основните акценти в дейността на Заека трябва да са насочени към завършване на започнати проекти и довеждането им до красив и логичен край. 2010 няма да е от най-спокойните за Заека, но може да бъде отпускаща. Умните Зайци винаги ще намерят начин да извлекат полза за себе си дори от най-сложните ситуации. Затова и най-много ще им върви на тези, които са оптимисти и никога не подвиват опашки, без да се борят.


ДРАКОН
(1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000)

2010 вещае за Дракона покоряването на нови върхове и нови разочарования. Но несвикнал на черно-бели краски в живота, той ще успее да завърти колелото на историята в своя полза. Драконът ще бъде в своята стихия, ще крои грандиозни планове и виртуозно ще ги въплъщава, подчинявайки околните.

Ще му се наложи обаче да работи активно, дори да воюва за място под Слънцето с врагове от най-различни калибри. Той нееднократно ще се сблъсква с жизнени трудности и ще влиза в битки на финансовия, кариерния или личния фронт, но успехът ще е на негова страна. На Дракона горещо му се препоръчва не само вдъхновено да работи в полето на бъдещи възможности, но и подобаващо и с наслада да си дава почивка.

Годината на Тигъра за Дракона обещава да бъде блестяща, безумна, ярка и запомняща се. Нека той да бъде внимателен в избора на приятели и кръг на общуване, да не се бои да покаже на враговете си острите си нокти и изобщо – да демонстрира собствената си сила и независимост. 2010 може да стане година на триумф за Дракона, така че нека триумфира, но внимателно – с оглед на възможните неприятности.


ЗМИЯ
(1917, 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001)

2010 за Змията ще е на границата между куража и успеха и големия риск от провал, тъй като това е годината на господството на нейния основен враг от гледна точка на Източната астрология – Тигъра. Но борбата ще е равностойна: Тигърът е силен, Змията – мъдра.

Нека обаче Змията да бъде предупредена: интригите и заигравките с Тигъра може да й се отразят зле, така че нека не бъде нахална. От друга страна, мъдрата Змия винаги намира начин да се измъкне от всяка криза. Тя знае, че в Годината на Тигъра трябва да бъде и кротка, и нападателна, като унищожава врага си само с един замах.

Змията обаче не трябва да рискува излишно. Добре е да пази силите си за наистина важната схватка, без да реагира на малките неприятности и без да обръща внимание на дразнителите.

Истината за отношенията между Тигъра и Змията е, че честният Тигър не обича хитрата Змия, която обикновено го върти на пръста си и се възползва от неговата наивна добрина. Змията пък не обича Тигъра, тъй като последният има глупавия навик да разрушава нейните стройни, изящни и далечни планове и интриги с един замах на лапата.


КОН
(1918, 1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002)

За Коня Годината на Тигъра ще е изключително благоприятна. Ще спечелят тези, които не ограничават амбициите, желанията и стремежите си и които са активни и оптимистично настроени.

На Коня му се препоръчва през 2010 да започне някой значим проект или, така да се каже, „делото на живота си”. Годината на Тигъра е отлично време за нови дела и амбициозни проекти. Сега Конят може да сее семената на бъдеща реколта, затова да не се помайва, а да използва всяка възможност.

В личния живот на Коня също се очакват значими промени. Някои ще се задомяват, други ще множат фамилията си, трети ще завързват романи и т.н., но със сигурност няма да има скучаещи. Промени ще има не само в личния живот, но и в кариера, финанси и делови перспективи. Конят пък трябва да покаже, че е способен на смели крачки и притежава обаятелна харизма.

Освен това Конят ще се занимава и с дела, които от години е изоставил. Покровителят на годината ще покровителства и своя любимец Коня и ще го пази от неприятности. Така самооценката на Коня ще се повиши, а 2010 ще бъде година на успех и стабилна основа за щастливо бъдеще.


КОЗА (ОВЦА)
(1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003)

За Козата 2010 обещава поврат към по-добро, но тя трябва да бъде търпелива – промените няма да са бързи. Делата й обаче ще бъдат успешни, стига да се съобразява с някои неща.

Козата има шансове за повишение в службата и за подобряване на финансовото състояние, но тя следва да бъде внимателна в отношенията си с колеги и с клиенти, ако работи с такива. Финансовите дела изискват повишена грижа – Козата трябва да отчита всички рискове и в никакъв случай да не се увлича в хазартни игри.

В личния живот ще е по-безоблачно – самотните може да срещнат мечтания партньор, а охладените чувства в съществуващите връзки може да се преодолеят, стига Козата да прояви търпение и сдържаност.

Може и да й се струва, че всичко е срещу нея, но в решителния момент непредсказуемостта на Годината на Тигъра ще донесе полза за Козата. Ситуациите, които изглеждат като провал, изведнъж ще се преобръщат и тя ще може да завърши всички започнати проекти с изгода за себе си. Точно на променливостта на обстоятелствата трябва да разчита Козата тази година, особено ако става въпрос за нови начинания.


МАЙМУНА
(1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004)

Тази година може да се стори доста скучна на Маймуната. 2010 е време за почивка от активен живот и постоянна суматоха с нейното вечно бързане. Това не означава тя да приема годината като пропиляна, а просто да събира сили и да обмисля бъдещите си планове.

Маймуната трябва да се съсредоточи не върху външните контакти, а върху общуването и взаимодействието с членовете на семейството си. Възможно е те да имат нужда от нейната помощ, което е отличен повод за изглаждане на роднинските отношения.

Въпреки привидно вялото протичане на годината обаче Маймуната не бива да се чувства безполезна. Ако тя се вгледа в събитията около себе си и в световен мащаб, ще успее да използва аналитично обработената информация в собствена полза.

Тигърът не е много благоразположен към Маймуната, която обича да манипулира околните, което той не може да търпи. Затова главната препоръка за нея е да не си търси белята и да не се забърква в неприятности, а да се заеме с лично усъвършенстване, като укроти своята страст, активност и амбициозност. Тогава и годината ще остави в нея само приятни спомени.


ПЕТЕЛ
(1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005)

На Петела през 2010 ще му се наложи да се настройва към външните промени. След сравнително спокойната 2009 сега Тигърът ще му носи напрежение. Причината за такава прогноза е, че 2010 е 11-а година от астрологичния цикъл за Петела, което означава, че той ще започне нов през 2011 г. на Заека, която за него ще е преломна.

Ето защо през 2010 Петелът не трябва да прави начинания – те няма да оправдаят очакванията му. Той трябва да се съсредоточи върху довеждането до логичен край на всичко, започнато по-рано.

Нека да мобилизира цялата си воля, да се въоръжи с „волско” търпение и да стисне здраво острия си език, за да не си навлече излишни проблеми. Което не означава да зарови човка в перушината си от безсилие.

Според Китайския календар Тигърът и Петелът не се разбират особено. И двамата са лидери, и двамата обичат вниманието и си падат малко егоисти. Сега обаче силите са на страната на Тигъра и умният Петел трябва да проявява повече уважение към Господаря на годината, без да се опитва да го конкурира. Тоест препоръката към Петела е да не си търси приключения, които и така ще го намират.


КУЧЕ
(1922, 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006)

За Кучето 2010 обещава да бъде щастлива и успешна година, когато то може да срещне звездния си час. Кучето ще се радва на признания на заслугите и постиженията си. Особено ще им върви на тези, които не са чакали със скръстени ръце, а старателно и упорито са работили за своето бъдеще.

Ако Кучето не живее за чужда сметка и не подлива вода със или без повод, а искрено помага на другите, то може да очаква благосклонност от напълно непознати хора и помощ от места, откъдето не се е надявало. Освен това 2010 може да стане година на творчески пробив.

И все пак 2010 няма да е постлана само с рози, ще има и изпитания за храброст и алтруизъм за Кучето. Ще му бъде предоставен случай да демонстрира саможертва в името на любовта, дружбата или семейството.

С други думи, през 2010 Кучето ще е в стихията си, а Тигърът ще му помага да се справи с всички несгоди и да излезе победител от жизнените перипетии. Късметът сам ще идва в ръцете му, всичко ще му спори, проблемите бързо ще се решават. Най-важното е Кучето да не се главозамайва от успехите, а да продължава да се труди както винаги.


СВИНЯ (ГЛИГАН)
(1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007)

За Свинята 2010 ще е година на промени, сътресения и – колкото и да е парадоксално – спокойствие и комфорт. Тя ще придобие твърдост на духа, ще стане по-мъдра и зряла, затова ще гледа в бъдещето по-философски, а проблемите и несгодите сякаш ще минават покрай нея.

Освен това през 2010 Свинята ще е великодушна както никога. Тя с радост ще помага на околните, а и няма да е нужно да се напъва за постигане на желаните цели – късметът сам ще идва в ръцете й. Затова е необходимо Свинята да не пренебрегва благоприятните възможности, които може да се окажат пряк път към нейния успех.

Свинята задължително трябва добре да си почине, да събира сили и положителни емоции. Не е изключено през 2010 тя да срещне и истинската си любов или да се задоми.

В Годината на Тигъра Свинята може не само да обмисля и чертае многообещаващи проекти, но и да ги започне, да се впусне в глобални задачи. Добре е да помни, че късметът идва при тези, които активно го търсят. Затова нека бъде активна и едновременно с това спокойна. Главното през 2010 е да запази спокойствие и паралелно с това да се наслаждава на живота.

 







Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. esen - Полезно и приятно! Благодаря ти!
14.02.2010 17:33
Полезно и приятно!
Благодаря ти!
цитирай
2. kalin8 - esen
14.02.2010 17:39
Благодаря ти! Не смятах да препубликувам подобни неща, но това ми се видя доста интересно...
Б.
цитирай
3. panazea - Много са сладки тигърчетата!
14.02.2010 17:57
Истински котета!
цитирай
4. kalin8 - panazea
15.02.2010 10:25
Богатство на природата са!
Благодаря за коментара!
Б.
цитирай
5. smile999 - "Затова главната препоръка ...
15.02.2010 12:01
"Затова главната препоръка за нея е да не си търси белята и да не се забърква в неприятности, а да се заеме с лично усъвършенстване, като укроти своята страст, активност и амбициозност. Тогава и годината ще остави в нея само приятни спомени."
Е как да я укротим тази страст, като тя не кротува?;)))
Беше ми интересно Бо!:)))


цитирай
6. kalin8 - smile999 -
15.02.2010 12:44
Спазвай препоръките,Вал!
Б.
цитирай
7. raztvoritel - Петел
15.02.2010 14:42
Е да, ама това на мен не ми харесва! Искам да кажа, че и аз съм петел и напрежението ми идва в повече. Няма ли какво да се направи за това?
цитирай
8. kalin8 - raztvoritel
15.02.2010 14:55
Видях, че на петлите няма да им е лесно...И трябва да са търпеливи, даже много търпеливи!
Така казват китайските астролози!
Б.
цитирай
9. doriana - Аз съм родена в годината на тигъра. В ...
16.02.2010 14:36
Аз съм родена в годината на тигъра. В гуглето пише, че съм дървен тигър и съм цит.: "Вие сте много приятни и добронамерени. Склонни сте към съвместна работа в името на обща цел. Не променяте често и бързо намеренията си и лесно се обърквате и разстройвате. Обикновено сте много обичани и уважавани, имате широк кръг приятели и непрестанно кипите от енергия. Водите активен и приятен светски живот. Не Ви липсва чувство за хумор."
Според една друга статия съм магнетична и многознайка, все на моето да бъдело...
:)))))))))
цитирай
10. kalin8 - doriana
16.02.2010 17:46
Защо имам усета, че последното е вярно?
Благодаря, че намина ,Дори!
Б.
цитирай
11. zaw12929 - Имате лек изззказ, а къде го слагате?!
17.02.2010 07:16
Защо искате да ни отнемете най непоправимо зрението?! Не искам отговор, няма да чета черна книга! Що за глупост черен фон!
цитирай
12. kalin8 - zaw12929
17.02.2010 09:45
Не разбирам за какво иде реч...
Б.
цитирай
13. raztvoritel - Много красива книга, но и много скъпа.
17.02.2010 10:41
Сега ще Ви обясня за какво иде реч, Калин. Миналата година беше издадена скъпо една книга със син шрифт на черни страници.
цитирай
14. kalin8 - raztvoritel
17.02.2010 10:50
Извини ме, но не разбирам какво общо имам аз със това...Да не би да съм участвал в издаването? Нямам такъв спомен...Нещо се е объркало тука!
Б.
цитирай
15. doriana - Защо имам усета, че последното е ...
17.02.2010 11:56
kalin8 написа:
Защо имам усета, че последното е вярно?
Благодаря, че намина ,Дори!
Б.

Щото си е баш така!
;)
цитирай
16. kalin8 - doriana
17.02.2010 12:33
Знаех си!!!
През девет села се надушваме...
Б.
цитирай
17. hel - Не знам за другите бикове, но ако ми ...
18.02.2010 02:23
Не знам за другите бикове, но ако ми се наложи да се боря за власт, спукана ми е работата.:))
цитирай
18. kalin8 - hel
18.02.2010 10:35
А,ако се пребориш и я вземеш-нашата е спукана! Така ли да разбирам?
Б.
цитирай
19. hel - 18 kalin8
18.02.2010 23:53
На мен през ум не ми минава
да се боря,
ти ме питаш, що ще бъде
ако се преборя.

Редник да си
по си е добре,
думички подреждай,
после силно вярвай -
някой ще те разбере.
:))

Сериозно - има моменти, когато трябва да се направи нещо важно и съдбоносно и ако си наясно, че нещо зависи само от теб, може би ще трябва да се бориш, но тогава дори няма да отчетеш, че се бориш за власт, защото мотива няма да е властване. Ей, голям мислител се извъдих! Хи-хи!

цитирай
20. kalin8 - hel
19.02.2010 15:37
Браво на теб! Няма да споря изобщо...Защото знае ли се, ако се сдобиеш със власт, да не се сетиш, че съм опонирал...
Б.
цитирай
21. hel - Като те слушам взех да се замислям - ...
19.02.2010 16:12
Като те слушам взех да се замислям - дали пък няма някой скрит тиранин в мен? Ле-ле... Да бягам ли от него, да воювам ли, да го обичам ли, да го превъзпитавам ли...
цитирай
22. kalin8 - hel
19.02.2010 19:23
Човек никога не знае какво дреме в него...
Б.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kalin8
Категория: Изкуство
Прочетен: 3269691
Постинги: 1148
Коментари: 7375
Гласове: 16661
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031