Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.12.2016 18:16 - Евтини полети до Полша
Автор: mikolaj Категория: Туризъм   
Прочетен: 3843 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Много българи се интересуват от евтини варианти за пътуване до Полша. Тук ще обясня кои са най-евтините варианти със самолет. Не включвам автобус, автомобил и влак.

Полша в момента има 14 международни летища за пътнически полети:

Warszawa Chopin (WAW)- най-голямото



image

Warszawa Modlin (WMI)

Krakow- второто по големина

Rzeszow

Wroclaw (според мен, най-красивото)



image

Poznan

Gdansk

Katowice (много неприятен транспорт от самото летище до град Катовице, транспортът е скъп и бавен, така че не препоръчвам)

Lublin

Olsztyn Szymanowo

Bydgoszcz

Lodz

Radom

Zielona Gora


До всички, освен до последните две летят Ryanair и Wizzair.  Принципно, това са най-евтините възможни варрианти да достигнете Полша. Понеже в момента единственият евтин полет между Полша и България се осъществява от Уиз само през лятото (между юни и септември), препоръчвам пътуване с прекачване- през Дортмунд, Айндховен, Болоня, Милано Бергамо, Лондон, както и други варианти. Полет в две посоки с прекачване би излязъл минимум 100 лв.

Много любопитен вариант е пътуване през Берлин. В момента Райънеър имат билети по 10 евро между Берлин и София. От Берлин има чудесни транспортни връзки до Познан с влак (за 19 евро при предварителна покупка) и Варшава (29 евро, пак предварителна продажба). Автобусната компания Polski Bus има доста добри цени до полски градове, започващи от 15 лв. 

Що се отнася до полети на т.нар. "нормални" авиокомпании, най-евтините билети са на ЛОТ, но те започват от 300 лв в две посоки между Варшава и София. Понякога ЛОТ пускат промоция (обикновено в сряда), но цените започват от 180-190 лв (условието е да сте без чекиран багаж). Друг вариант е Луфтханза, чиито билети са малко по-скъпи от ЛОТ- полет през Франкфурт би излязъл примерно над 400 лв. 

Очаква се Раънеър да обявят линия Варшава (WMI) -София, която според мен ще предложи доста по-ниски цени. За разлика от тази на Уиз, тя няма да е сезонна. 

За всички, които сте интересуват от варианти за пътуване до Полша с прекачване, препоръчвам страницата azair.eu - там можете да намерите всякакви варианти с прекачвания, дати и продължителност на престоя. 

Най-доброто време за посещение на Полша е пролетта и есента: май, юни, септември и октомври. Юли и август  са горещи месеци, което зависи от мястото, в което сте. Във Вроцлав може да бъде 40 градуса, а край морето- 25. От друга страна, цените на полетите през лятото са винаги високи. Изключително скъпи са билетите за полети в периода около Коледа, Нова година, Великден (имайте предвид, че католически и православен календар често се разминават), Corpus Christi (Тяло Христово, подвижен празник) и Вси светии (1 ноември).

Очкавайте следващата ми публикация, в която ще споделя как евтино да се придвижвате в Полша!






Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mikolaj
Категория: Туризъм
Прочетен: 383755
Постинги: 67
Коментари: 153
Гласове: 314
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031