Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.12.2018 15:30 - АНАЛИЗ НА МОЙ ПРИЯТЕЛ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 3910 Коментари: 1 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Европейско-мигрантски миш-маш, куп цифри и лични впечатления

 

В навечерието на приемането на бюрократично-канцеларската творба на ООН Глобален ком/пакт по миграцията на целево насрочената междуправителствена конференция в Маракеш (на 10 т.м.), чешкият блогер Ладислав Ветвичка сподели брутална истина: „В историята на Земята не съществува сходен прецедент населението да е нараствало така бързо и с разрушителни последствия за останалата част жители на планетата”. През 1800-1930 г. населението от 1 милиард души скочи на 2 млрд., а за следващите 90 години на повече от 7 милиарда жители. От това масово размножаване произтичат много проблеми. Европа е най-гъсто населеният континент. През 1970 г. със 680 млн. души, вече са 718 милиона, с прилив отвън. Източниците й за прехрана се преизчерпват, околната среда се влошава, натрупват се отпадъци.

Няколко примера за извъневропейския демографски бум:

През 1927 г. Турция е била населявана от 13,6 милиона жители, през 2011 г. – от 75 млн., а сега турците са се „упеторили”. В Афганистан през 1979 г. – 15,5 млн. население, през 2015 г. – 32,5 млн. Т.е., за 35 г. популацията се е удвоила в условията на непрекъснати войни! Нигер: 1960 г. – 1,7 млн. жители, през 2011 г. – 16 млн., т.е. за 50 г. прираст 5 пъти! Нигерия: 1950 г.: 33 млн.жители, 1991 г. – 88 млн., 2006 г. – 140 млн., 2014 г. – 177 млн. Без коментар! Египет: През 1945 г. – 18,5 млн., 2004 г. – 73,5 млн., прогноза за 2025 г. – 103 милиона човеци!

След Втората световна война населението планетарно се е учетворило!

При същото демографско поведение, според  г-н Ветвичка, днес в Чехия би следвало да живеят 40 милиона души, вместо 10,6 млн. Да забравим за обособяване на нови природни резервати и паркове! Обобщено през 1990 г. в Африка са живяли 642 млн.души, през 2004 г. – 1 милиард! През 2050 г. се очаква удвояване на това население. Сега Африка има годишен прираст от 50 млн. души, т.е. годишно = една Франция! Затова Ветвичка не вярвал на зелените партии и екологични организации. Ако те действително искат да съхранят света, би следвало да се концентрират и върху онези, които се размножават като двуутробни, по-лесно от разгонени зайци. А „зелено-еколозите” подкрепят активно добрината на цивилизования свят в оказване на медицинска помощ и за изхранване на резултатите от размножителната експлозия. И други блогери и коментатори се опасяват не без основание, че ако кандидат-европейците се нароят прекалено много, накрая ще изконсумират цялата планета.

Във връзка с климатичните промени бюрократи от НюЙорк, Брюксел и други бивши колониални метрополии, ни подготвят за емиграционни  вълни от Африка и Азия. Но никой от тези „футуролози” не споменава, че далеч по-безопасно решение вместо пренаселване на най-гъсто населения континент е просто да бъде променено репродукционното поведение на африканци и азиатци. Китай бе епизодичен пример.

През 1950 г. Африка е имала достатъчно възможности да обезпечи с прехрана населението си. А сега няма континент, който да поеме продоволствието на маса хора, чийто брой се удвоява през 50 години. Все повече интелектуалци започват да подозират, че крайната цел на глобализацията е хомогенизация на всички държави на планетата чрез смесване на расите (визията на австроунгареца с майка японка граф Куденхофе-Калерги) с цел възникване на светло-кафява раса в Европа. Население със среден коефициент на интелигентност  IQ 90, т.е. управляема „работническа класа”.

Иде реч за борба за жизнено пространство, източници за живот, жизнен стандарт, т.е. за собственото съществуване на европейци. А мигрантите искат всичко това на готово, на наш гръб, под дебилни лозунги и със спомоществователството на евроатлантически тарикати и новите наивници.

            Нашествието им се чувства вече все по-осезаемо. На 21-26.10 т.г. децата ме наградиха с опознаване в Барселона. Монументална архитектура с десетки уникални екземпляри, паркове, забележителни творби на арх.Антони Гауди и други майстори. Голяма част от тези сгради са част от световното културно наследство. Издигнати частично с евтин робски труд. От римското управление на града, готика и стилове от средновековието до каталонския модернизъм  и съвременна архитектура. Барселона избрах заради пословичната толерантност на местната администрация към чужденците вкл. към явно нелегални мигранти, главно по исторически причини (1. До преди 8 века е в състава на арабски халифат, но и 2. Испанци, в т.ч. каталунци и барселонци, са били водещи колонизатори-конкистадори през XV-XIX век в рамките на първата глобална империя с 27 колонии в Америка, Азия, Африка и Океания, освен владения и в Европа).

            По официални данни за т.г. 18% от населението на града са имигранти, т.е. 306 хиляди души. В-к „Сега”/14.10.2018 г. твърди, че кметството на Барселона е наясно, че почти 1/5 от населението са нелегални имигранти и чиновниците са  сътворили Граждански имиграционен план за 2018-21 г. Иначе в центъра на града не бяха рядкост двойки полицаи: единият от които общителен и на английски език, другият с автомат.

           Мениджърите на заведения, поне в центъра, в района на площад „Каталуния” и на барселонската „Витошка”артерията „Ла Рамбла”, статуята на Колумб, пристанищата – са предимно араби. Местните специалитети паеля  „paella“ (ястие с ориз„тиган“ на валенсиано) и сангрия (студена напитка с червено вино и плодове, захар, лимон) се поднася от персонал араби и тъмнокожи. Екскурзионните маршрути, в т.ч. двата основни, музеите, историческите сгради, летищата се обслужват предимно от местни или каталунци, респ. говорящи кастилски испански език, като гидове и организатори-информатори по туризма. Предпочитат общуване на испански пред английски, освен в хотелиерския бизнес. Фирмата бе осигурила местни шофьoри от и до летището с добър английски, но въздействието на мигрантите се чувства осезаемо. По странични улички в центъра кучешки фекалии, като в София и вероятно други компактно населени места в Южна Европа. За разлика от у нас се натъкнахме  и на прилично облечени  млади, хубави европеидни просякини, или на просещи арабки или индийки. Цигани като нашите, но процентно са по-малко отколкото у нас. От времето със златните зъби, но поне изсвирваха по 1 мелодия преди да тръгнат настоятелно с шапки да събират парса.

            У отделни барселонци на средна възраст бяха живи спомените на техни предци-фалангисти, че каудильо Франко е обезпечил всяко работническо семейство с жилище и кола. Местните, с които попаднах в контакт, от поколението на запалянковците по време на (според родните медии) епохата „Стоичков – Кройф на Камп Ноу” не си спомниха за нашия именит съотечественик. Но утеших националното си самочувствие с поднесеното ни обстоятелство, че Барселона има само 5 км. плажни ивици, т.е. по-малко от Бургаските в посока към кв. Сарафово.

            В Париж продължават протести и безредици на "жълтите жилетки", докато колонизаторска империя №1 до към 30-те години на ХХ век - Обединеното Кралство -  излиза от ЕС. Явно част от популацията на тези острови няма афинитет към федерализирана Европа, към която се стремят Меркел и Макрон. С включване на имигрантски квоти за държави без колонизаторска вина като България и вишеградци!

Текущият политически мениджмънт на Острова върши каквото може по темата адаптация на бегълци, предимно от третия свят, от бившите колонии. Например:

Наскоро Тереза Мей присъства на форум на 3-те милиона мюсюлмани в 66-милионното Обединено кралство. Според "Таймс" 78 % от тези мюсюлмани се самоопределят като британци (във Франция са 49%, в Германия 23%). Към 2014-18 г. управляващитe (главни) кметове (Lord Mayor,s) на Лондон (Садък Амин Хан) и други големи градове: Бирмингам (Шафик Шах), Оксфорд (Мохамед Аббаси, Мохамед Алтаф-Кхан, с ирански произход); Лътън (Мохамад Аюб, от Кашмир), Шефийлд (Магид Магид, сомалиец), на Олдхем, Рочдейл, Лийдс, Блекбърн са мюсюлмани, предимно имигранти от Пакистан и Индия. Въпреки, че често Lord Mayor е церемониален пост, в Шефийлд, напр., за едногодишен период, /пре/избиран от и сред другите членове на Градския съвет.   

Други успехи на мюсюлманите в Кралството: те са успели да се сдобият с 3000 джамии, над 130 ислямски шариатски съдилища, над 50 ислямски „шариатски съвети”, цели райони и предградия са достъпни само за мюсюлмани. 78% от мюсюлманките във Великобритания не работят, но получават социални помощи и не плащат за жилище. 63% от мъжете-мюсюлмани  също не работят, а в мюсюлманските семейства с 6-8 деца, в бъдеще децата ще живеят без да плащат наеми. От 1 май т.г. министър на вътрешните работи е Саджид Джавид. Роден е през 1969 г. в Рочдейл като средният от 5 синове на шофьор на автобус, емигрант от Пакистан. При преброяването през 2001 г. „само” 800 хиляди поданици на Н.В. са били родени в Индия и Пакистан.

            Авторът на проверената от мен информация под заглавие „Сбогом Англия!” коментира: „Много, много тъжно! Духът на Англия е мъртъв, не може да се брани нито да въстане!” Катастрофа за цяла Европа!

Дано да преувеличава и миш-машът да не стане мигрантско-европейски! И още по-съществено: да не се утвърди като мигрантско-български!

 

8 декември 2018 г.

                                                                                    д-р Огнян Гърков




Гласувай:
6



1. zaw12929 - ТОЗИ МАТЕРИАЛ Е ИСТОРИЧЕСКИ ВАЖЕН!
16.12.2018 21:10
ТОЗИ МАТЕРИАЛ Е ИСТОРИЧЕСКИ ВАЖЕН!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11720829
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031