Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2015 00:09 - МОЛИТВА КЪМ ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА "ПОМОЩНИЦА ПРИ РАЖДАНЕ"
Автор: urodivradihrista Категория: Поезия   
Прочетен: 2609 Коментари: 0 Гласове:
0



image
 --------------------------
"Приеми, Божия Майко Владичице, 
умилните молитви на Твоите раби, които прибягват към Теб. 
Виждаме Те на светата икона заедно с Твоя Син и наш Бог,
Господа Иисуса Христа. Макра че си Го родила без болки, Ти знаеш скърбите на майките и виждаш немощите на синовете и дъщерите човешки.

Затова усърдно Ти се покланяме пред Твоя образ, който носи изцеления, и като го целуваме с умиление Те молим, Премилосърдна Владичице, милостиво пощади и състрадателно се застъпи за нас, грешните жени, осъдени с болки да раждаме и със скърби да отглеждаме своите деца, и избави родилките и техните младенци от тежки болести и горчиви скърби.
Дарувай ни здраве и сили, та и отглежданите младенци да растат от сила в сила, и онези, които с егрижат за тях, да се радват и утешават. И така чрез Твоето ходатайство Господ, според думите на Светото Писание, из устата на младенци и кърмачета да стъкми за Себе Си похвала (Пс. 8:3; Мат. 21:16).
О, Майко на Сина Божий! Смили с енад майките на човешкия род и над Твоите немощни люае! Побързай да ни исцелиш от постигащите ни болсети и да облекчиш скърбите които ни връхлитат! Не пренебрегвай сълзите и въздишките на Твоите раби! Чуй ни, когато в дни на скръб се молим пред Твоята икона, а в дни на радост и избавление приеми благодарствените похвали на нашите сърца!
Възнеси нашите молитви пред престола на Твоя Син и наш Бог, з ада прости Той греховете и немощите ни и да умножи милостта Си над тези, които почитат Неговото свято име, та и ние, и нашите деца да прославяме Теб, милостивата Застъпница и непосрамяваща Надежда на човешкия род во веки веков. 
Амин!
.......................................
От незапомнени времена жените християнки в минутите на родилни страдания се обръщат с гореща молитва към Пречистата Божия Майка, родила свръхестествено и непостижимо Спасителя на света - Богомладенеца Иисус Христос. Затова по традиция в много от благочестивите православни семейства се пази специална Богородична икона, наричана „Помощница при раждане“.
Върху иконите от този вид Пречистата Дева е изобразена права, с молитвено издигнати нагоре ръце и с Божествения Младенец на гърдите Си. Именно, пред иконата „Помощница при раждане“ страдащите родилки и техните близки призовават на помощ Преблагословената Дева Мария, Която безболезнено е родила Спасителя на света. С пълна вяра, че няма друга толкова силна Застъпница пред Бога за страдащите хора, те отпраят към Нея молитвените си вопли в тези тайнствени и страшни минути, когато се ражда нов човек на света. И наистина, кой е прибягнал към Небесната Царица и не е получил от Нея помощ и утеха?! Нейното всесилно застпничество прогонва дори най-тежките болести и страдания, от които не могат да ни спасят ни земно богатство, ни светско могъщество.
Но за да бъде молитвата ни чута от Божията Майка, трябва да се стремим да живеем според Христовия закон, ясно разкрит в светото Евангелие и в учението на Православната Църква. В него ние ще намерим всичко необходимо за спасението си и за приобщаването ни към вечната небесна радост. Затова нека всички вярващи, и особено жените християнки, които носят в утробата си нов живот, внимателно да се вслушват в гласа на Църквата и да имат в дома си мир и съгласие, да пребивават в целомъдрие и молитва, в търпение и милосърдие. Нека пристъпват към таинствата Изповед и Св. Причащение, чрез които ще получават благодатни сили и ще укрепват физически и духовно. Така те ще се подготвят за голямата отговорност и чест на майчинството и ще привлекат милостта и застъпничеството на Божията Майка, Която не ще ги остави.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: urodivradihrista
Категория: Поезия
Прочетен: 37947
Постинги: 50
Коментари: 21
Гласове: 5
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031