Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
17.03.2014 14:03 - ЗАЩО НЯМАМ ПРИЯТЕЛИ? Изповед на ПАДНАЛИЯ АНГЕЛ
Автор: deathmetalverses Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 4997 Коментари: 8 Гласове:
26


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ЧЕТИРИ ГОДИНИ ТЪРСЯ ИСТИНСКИ ПРИЯТЕЛИ в този блог.., но така и не открих. Питам се: ЗАЩО? Един немски мислител беше написал, че ‘приятели са тези, които споделят твоята лудост’. От друга страна, астролозите твърдят, че ние, Скорпионите, се раждаме ‘мъдри като старци’, и с годините се подмладяваме, превръщайки се в деца... Биографите на Конфуций са записали, че, бидейки на 70, той се обличал като дете и танцувал пред 90 годишните си родители, за да ги радва и весели...

Може би допуснах голяма грешка в ранните ми години, като общувах само с хора на науката – от близките университети.., а те май ме вземаха за присмех? ......

(Следва един откъс от незавършения ми ръкопис "THE ART OF LIFE AND ITS FOES", 1994 - "ИЗКУСТВОТО ЖИВОТ и неговите врагове")

Въпреки че повечето религии отричат опцията, наречена “прераждане’, всички те твърдят, че след смъртта на физическото тяло, душата на човека ще се срещне с нейния създател, който ще отсъди за всяка конкретна индивидуалност евентуално бъдещо съществувание в различни местообиталища от рода на “рай”, “чистилище” или “ад” - в зависимост от допуснатите през живота й на земята добродетелност, простъпки или престъпления спрямо останалите живи същества и универсалните закони за еволюция (развитие) и хармония  (или симбиоза), като всяко от тези “места” има различни равнища (степени).

Някои от религиите допускат разграничаване на отделните съставки на  сложната човешка личност – от материално и нематериално (видимо и невидимо, веществено или психично) естество, като: дух, душа, Аз и физико-химично тяло; тяло на волята, чувствено, мисловно, жизнено и физическо-химично; в психическата област: подсъзнание, съзнание, самосъзнание и свръхсъзнание; и т.н.

Затова аз се питам: След като всички тези учения са единни по въпроса, че душата е безсмъртна, т.е., че и смъртта е форма на живот, дори – по-добрата му страна - според някои ересиарси, (съ-)основатели на религиозни доктрини, техни “ученици” и “светители” или всепризнати научни капацитети в областта на богословието, есхатологията, (пара-)психологическите феномени и явления, или първопроходници на различни идеалистически философски школи, то какъв е смисълът на нашият живот? Защо и най-зодоволеният в материален аспект човек на земята не е напълно щастлив, но все нещо не му достига, все нещо търси, непрекъснато проявява тревожност...?

И крайната нищета (недоимък, бедност), и прекаленият разкош са предпоставки хората да извършват чудовищни престъпления (не само срещу себеподобните), има милиони документирани примери. Но и хората, които попадат в категорията “златна среда” също са склонни към извършването на простъпки...

За да познаем и разберем АБСОЛЮТНАТА ИСТИНА и УНИВЕРСАЛНАТА ТВОРЧЕСКА ЛЮБОВ, чиито искри са заложени дълбоко вътре в психическата ни природа и тлеят или гаснат в повечето индивидуалности, НИЕ ТРЯБВА ДА ГИ РАЗПАЛИМ ЦЕЛЕНАСОЧЕНО и по собсвена воля, в ПРАВИЛНАТА ПОСОКА,  за да се превърнем в ИСТИНСКИ СВОБОДНИ и ОТГОВОРНИ ТВОРЦИ НА собсвеното бъдеще и съдба, в ОДУХОТВОРЕНИ ТВОРЧЕСКИ ЛИЧНОСТИ, ОПОЗНАЛИ и ПРЕОТКРИЛИ, бидейки преизпълнени с РАДОСТ, своето изконно място в универсума, своето БАГРЯНОРОСТВО или БОГОСИНОВСТВО, нашето общо НЕТЛЕННО и НЕРУШИМО ЕДИНСТВО и ПОДОБИЕ с ВЕЧНО ЖИВИЯ АБСОЛЮТЕН РАЗУМ на всемира...

Но, за да станем отново СИНОВЕ и ДЪЩЕРИ на БОГА, каквито сме по презумпция, защото от Него сме изходили и при Него ще се завърнем все някой ден, всички ние трябва задължително да преминем през изпитанията на ЗАКОНОМЕРНОТО, изначало заложено като елеваторен механизъм ГРЕХОПРОПАДАНЕ в най-тъмните и зловонни кътчета на ГРУБАТА МАТЕРИАЛНОСТ, където много от нас губят ОРИЕНТАЦИЯ или духовният си слух и зрение, а духовните ни компаси блокират, и да преминем успешно, следвайки пътя на СЛЪНЦЕТО като слънчогледите,  през изпитанията на ЕГОИЗМА и БЕЗЛЮБИЕТО, ОТРИЦАНИЕТО и ОМРАЗАТА, ПРЕЗРЕНИЕТО и ПРЕДРАЗСЪДЪЦИТЕ към нас на ОКОЛНИТЕ (съответно: и нашите към тях!), трябва да познаем УНИВЕРСАЛНИТЕ ЗАКОНИ за развитие и хармония, за да преодолеем ИЗОЛАЦИЯТА и ЖЕСТОКАТА САМОТА, ДИСКРИМИНАЦИЯТА от страна на ХЛАДНИЯ ИНТЕЛЕКТ.., който ни помага да ОЦЕЛЯВАМЕ, но не и да ЖИВЕЕМ...

ЖИВОТЪТ е едновременно наука, философия, религия и ИЗКУСТВО, които трябва да ОВЛАДЕЕМ по ПРАВИЛНИЯ НАЧИН, за да придобием ВЛАСТ над СМЪРТТА и В СЪЗНАНИЕ да вкусим от ПЛОДОВЕТЕ на ДУХА, които ще ни възнаградят с обещания от всички религии ВЕЧЕН ЖИВОТ (ОСЪЗНАТО БЕЗСМЪРТИЕ).

Всички Духове и Души в този свят са гости от Космоса, от по-близки или далечни звезди, отпаднали (поради “остаряване”) от синархологичните хора, които се “танцуват” на съответната звезда, и слизат по планетите, за да се ПОДМЛАДЯТ, за да заслужат отново своето КОСМИЧЕСКО ГРАЖДАНСТВО, като преоткривайки БОГОСИНОВСТВОТО си (духовното си изначалие).

За да станем отново ПЪЛНОПРАВНИ КОСМИЧЕСКИ ГРАЖДАНИ, в това “УЧИЛИЩЕ на ЖИВОТА”, наречено Земя, ние трябва именно чрез преодоляване на оковите на ЕГОИЗМА и ЗАВИСТТА, ЗЛОБАТА, АЛЧНОСТТА, да се превърнем в БЛАГОРОДНИ СЪЩЕСТВА от ЛЮБОВНИ ПЛАМЪЦИ, които вършат БЕЗКОРИСТНО (без да очакват някаква награда или печалба, паметници, славословия, медийна огласа...) ДОБРИ ДЕЛА, актове на МИЛОСЪРДИЕ, ВЗАИМОПОМОЩ, СЪПРИЧАСТИЕ.., спрямо всички останали човешки същества, които са по някакъв начин по-слаби от нас, по-уязвими, раними и страдат в жестока изолация и самота, поради БЕЗЛЮБИЕТО и БЕЗРАЗЛИЧЕТО на обществените институции и другите ‘човеци’ към техните надежди, планове, иновационни (творчески) идеи или проблеми – от най-различно естество, с които се сблъскват в сивото си ежедневие...

ЕДИНСТВЕНИЯТ МОЙ ПРИЯТЕЛ е ВЪРХОВНОТО СЪЩЕСТВО, АБСОЛЮТНИЯТ РАЗУМ на УНИВЕРСУМА, от когото съм една малка частица (искрица). Правил съм множество грешки и продължавам да греша, нещо ми пречи да се ориентирам правилно, следвайки пътя на слънцето, и затъвам в един порочен кръг от ненужни връзки, които ме сриват все по-надолу в грубата материалност... Имам един вълнуващ преднатален спомен и знам, че дойдох от една звезда, минах покрай Луната - и се въплътих... И този спомен ме прави ВЯРВАЩ и РЕЛИГИОЗЕН ЧОВЕК, който е дошъл тук, за да служи на другите с талантите и идеите, които носи, които са заложени във всяка една от Божествените частици-вълни; Душата на човека не е ВЪТРЕ, но ОКОЛО ЧОВЕКА - справка: спектрографският метод за измерване и изследване  на вълните, наречен КИРЛИАНОВАТА ФОТОГРАФИЯ;

Аз СЛЯЗОХ НАПЪЛНО ДОБРОВОЛНО В ТОЗИ СВЯТ, за да служа БЕЗВЪЗМЕЗДНО за духовното израстване на онези души, които са загубили всякаква ориентация за КОСМИЧЕСКОТО СИ ГРАЖДАНСТВО (или: БОГОСИНОВСТВО); не очаквам никакви награди и признание (но все пак човешкото ми естество се дразни и е обидено от факта, че мнозина се опитват да използват ЧОВЕЩИНАТА и ДОБРИНАТА ми за ИЗТРИВАЛКА - и така ме срутват все по-надолу и по-надолу...) за този мой доброволен труд...  Не знам, дали съм толкова силен, за да устоя на подхлъзването... Но моята душа е БЕЗСМЪРТНА, това ме крепи - и никой друг не може да ме повреди, освен ако аз не повредя умишлено Божия храм, който съм!

 




Гласувай:
26


Вълнообразно


1. bojo12345 - Преди години слушах какво каза един индийски философ:
17.03.2014 14:15
Хората на света са два вида:
Душевно бедни и душевно богати!
Човек може да притежава всичко - коли , къщи ,вили яхти и много пари , но да не е душевно богат , или просто казанао да му лепсва щастие.
В Индия , може да се видят милиони бедни и голи просеци , но повечето от тях са сдшевно боготи , живеят спокойно и щастливо!?!
цитирай
2. apostapostoloff - За чий кур са ти приятели?!
17.03.2014 15:14
Не знаеш ли, че ако имаш за приятел българин, не ти трябва враг?!
цитирай
3. hloris - За съжаление...
17.03.2014 16:21
тук съм склонна да се съглася със Апостолов,както е казано в една народна мъдрост:
"Пази ме,боже,от приятелите,от враговете сам ще се пазя."
Българинът под приятелство разбира интереса-тъжно,но е факт.
цитирай
4. aip55 - Опитваш се
17.03.2014 16:32
да излезеш от омагьосаният ти кръг, но не забравяй, че само с добрина в този жесток и порочен свят, в който живеем не става. Забрави от къде си дошъл и ще прескочиш бариерата/препятствието, което се е изпречило на пътя. Майната им на всички, поеми по твоят си път и не се обръщай назад!
цитирай
5. kass - ?
17.03.2014 16:51
а защо мислиш, че нямаш приятели?
цитирай
6. hloris - И една молба към теб-
17.03.2014 17:20
би ли ми дал твоето определение какво ти разбираш под понятието
"приятел"
цитирай
7. petra111222 - :)) не търси приятели, стани при...
18.03.2014 13:19
:)) не търси приятели, стани приятел на някого!
цитирай
8. monarh1991 - Напълно те разбирам ...
18.03.2014 19:04
Здравко, аз съм така не само в блога, а и изобщо в интернет, а и в реалния живот. Просто в днешно време на никого не му дреме за никого. Има доста хора, които се открояват от другите, но са сами.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: deathmetalverses
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 9567542
Постинги: 3153
Коментари: 5645
Гласове: 58743
Спечели и ти от своя блог!