Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.08.2018 22:36 - ТЪЖНОТО НЕЩО ЖИВОТ ....!
Автор: jitanosten Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4595 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ТЪЖНОТО  НЕЩО  ЖИВОТ …

 

         Започва толкова вдъхновяващо! Хранят те, когато поискаш, гушкат те, обичат те и се правят на маймуни за да привлекат вниманието ти. Обслужват те, когато искаш да пишкаш и акаш, избиват се да уточняват, на кого точно приличаш. Животът  създава илюзия за вечност и безсмъртие. Най – красивото нещо са надеждите, които извират отвсякъде край теб! Ти си центъра на света и всички трябва да се съобразяват с теб! Гледаш с широко отворени очи и се усмихваш непресторено и чисто! Вярваш на всеки за всичко. Това всъщност е детството…!

         В пубертета получаваш някой и друг шамар от най-близките и съвсем непознати хора. Разбираш, че не си единица мярка за нищо, освен за болните амбиции на родителите си. Когато успееш да разочароваш всички за всичко идва твоят миг! Тогава се питаш, какъв човек си всъщност и започваш да се доказваш. За нещо успяваш, за друго не. Целуваш се за първи път, влюбваш се до край и си адски щастлив или нещастен. Докато не намериш определена част от себе си се луташ в илюзии – собствените и на другите хора. Правиш първите изключително важни крачки в живота си. Създаваш семейство, деца, започваш да учиш или работиш. Започваш да си задаваш първите философски въпроси – защо си на този свят, кое си струва и кое не, можеш ли да обичаш истински повече от веднъж…..? Без да разбереш как, навлизаш в средната възраст.

         Между 30 и 60 години си безкрайно силен и слаб. Всичко, което заслужава уважение, признание и прави живота ти смислен, постигаш в този промеждутък от време. Ако междувременно си се разминал със себе си, няма как да не се разминеш с успехите, които си можел да имаш, както и с несполуките, които задължително те връхлитат. Достатъчно прагматичните се нагаждат някъде, с някого и се случва дори да се кефят на чалга…! Малкият процент успели в една или друга област на живота, го дължат на по-раншни лишения от обич, детство, свободно време, забавления или дори късмет. Ако нямаш отбелязани с червено дни в тази възраст, почти сигурно е, че си живял напразно!

         От 60 до една илюзорна безкрайност се питаш, защо тъй бързо е отминало времето и животът ти сякаш се е изплъзнал между пръстите, като пясък на плажа през лятото. Имаш достатъчно поводи за размисъл, малко за радост и ужасно много за спомени и тъга. Разбираш, че си отиваш и света няма да се промени изобщо, без твоето присъствие. Откриваш най-простите истини, които си проспал в детството, пубертета и средната възраст. Питаш се, дали би повторил  грешките в живота си и ако много съжаляваш за тях, значи си живял тъжно и вероятно напразно. Ако присвиеш очи и без да се замисляш много заявиш на себе си, че би повторил повечето от грешките си, значи си един общо взето щастлив човек. И въпреки всичко усещаш болки на едно или друго място в тялото си, а онова необяснимо разминаване между дух и тяло те кара да се чудиш, за какво все още си на този свят. Постепенно свикваш с болката и не свикваш да те болят душата или тялото. И когато твоята светлинка загуби обектите, които осветява и обича, тъжно и самотно угасва….! За да се възроди духът ти в друг човек или животно…..!

         Изводът е един: Обичайте себе си, другите и животните! Само тогава надеждата ще я има, дори когато вас няма да ви има!

 

                                                                                    Красимир  Бачков




Гласувай:
2


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jitanosten
Категория: Политика
Прочетен: 1430415
Постинги: 936
Коментари: 767
Гласове: 1551
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031