Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
20.02.2018 11:33 - ДВОЙНО УВЕЛИЧЕНИЕ НА ХРАНИТЕ/ равностойни на европейските цени
Автор: dalida Категория: Бизнес   
Прочетен: 1649 Коментари: 2 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 ХРАНИТЕ У НАС С ДВОЙНИ ЦЕНИ, ДОРИ ПО-СКЪПИ И ОТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ХРАНИ

                                потребителската кошница вече не е актуална





                               НАЙ-ЗАМЪРСЕНИТЕ ПЛОДОВЕ С ПЕСТИЦИДИ СА


15% от еко продукцията на пазара у нас, 18% от вносът който идва от Турция, 25 % от чистото производство на гръцките земеделци и останалите проценти са в родното производство което ни завеща социализма.... земя торена години наред с отровни химически торове. За да се пречисти тази заразена земеделска земя са нужни 100 години торене с животинска тор, такава каквато са използвали нашите деди.



Най - често замърсени с пестициди са плодовете - ябълки, круши, ягоди, боровинки, грозде и нектарини. От зеленчуците - целината, тиквичките, доматите и краставиците. Най-малко пестициди се намират в - лукът, праз, чесън и тиквата.




От изследваните зеленчуци най-засегнати са екопродуктите, произведени през миналата година, когато са засечени земеделски производители да купуват химикали, с които торят т.н. екозеленчуци. от 10 продукта, 5 са заразени. Наложени са глоби и...толкоз. производителите не са подложени на системни проверки. Проверки се правят само по сигнал.

 

Едно от оправданията, които бизнеса използва днес заради високите цени на хранителните продукти са:  нелоялната конкуренция между нашето производство и вносът от Турция, Гърция, САЩ, Канада, Китай и Индия.  На нашия пазар почти няма българска продукция. Ябълките идват от Америка, огромните ягоди, боровинки, грозде, портокали, лимони, мандарини и др. цитроси са предимно гръцко и турско производство. Втората причина,която производителите  изтъкват за високите си цени на продукцията  им е - скъпите консумативи (ток, вода, тор).


Целината, доматите и краставиците трябва да ги държим във вода (10 минути) след като ги купим, за да се пречистят от остатъчните пестициди, ако не искаме стомаха ни да се подува и да ни боли. Същото действие трябва да правим с всички плодове,в които се съмняваме, че съдържат отровни химикали.


 Високи цени срещаме по магазините на световно известни вериги  маркети. Продукти като сирене, кашкавал, мляко, масло, също са с европейски цени.  С намалено количество, с променена опаковка и нова цена.Това е поредната спекула на производителите, не че в продуктите им има нещо по-различно, или технологията с която са произведени е по-различна, но те казват: "така правят всички - така правим и ние!" 

                                        



Гласувай:
8



1. helium -
24.02.2018 15:49
Никой никого не кара насила да купува каквото и да е.
цитирай
2. atil - Преди се самозадоволявахме про...
28.02.2018 15:24
Преди се самозадоволявахме продуктово по навик и за допълнение, когато сложиха европейската маска на същата власт, вече го правим насила и по необходимост. За да не се тровим и за да не гладуваме.
Който го няма по самозадоволяването в България и не е богат е много зян!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6156495
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031